„A SZÍNES OLDALAM”

A gyerekek az írásbeli felvételin csak nagyon keveset mutathatnak meg magukból.

Miközben szerzünk némi információt magyar- és matematikatudásukról, nagyon keveset tudunk meg személyiségükről, érdeklődési körükről. Ezért kérjük, hogy a szóbeli felvételire készítsenek egy nagyon rövid bemutatkozó anyagot A színes oldalam címmel. Ennek célja, hogy jobban megismerhessük a gyereket, továbbá, hogy kiindulópontjául szolgáljon a szóbeli felvételi során lezajló személyes beszélgetéshez.

Az egész anyagnak rá kell férnie egyetlen A4-es oldalra, hiszen a felvételiztetőknek csak nagyon rövid idejük lesz ismerkedni vele. Készülhet szabadkézzel vagy számítógéppel is. Tartalmazhat képeket, rajzokat, rövid szövegeket. Fontos, hogy a jelentkező magáénak érezze az anyagot, hiszen a felvételiztetők kérdezni fogják róla. Éppen emiatt kérjük, hogy az oldal összeállítását a gyerekkel közösen, sokat beszélgetve végezzék el.

A színes oldalon mindenképpen szerepeljen a felvételiző neve, ezen kívül kerülhet rá bármi, amit fontosnak vagy érdekesnek tartanak. Az alábbiakban írunk néhány példát, de ezek csak ötletek, nem ajánlások.

  • A felvételiző gyerek családját bemutató fotó, rajz, leírás.
  • Milyennek látom magam? – rövid szöveges bemutatkozás vagy szófelhő.
  • Milyennek látnak engem? – rövid jellemzések a felvételizőről – például rokonoktól, tanároktól, ismerősöktől.
  • Iskolán kívüli tevékenységeket bemutató fotók, rajzok, leírások.
  • Érdeklődési kört, hobbit bemutató fotók, rajzok, leírások.

Az elkészült műveket a szóbeli felvételi elején kell átadni a felvételiztető tanároknak. Az összeállított anyag nem kerül közvetlenül pontozásra, így részt lehet venni a szóbeli felvételin A színes oldalam leadása nélkül is. Ugyanakkor egy jól összeállított, a gyereket sok szempontból bemutató anyag nagyban segítheti, hogy a felvételiztetők árnyaltabb képet alkothassanak a vizsgázó személyiségéről, azaz közvetve jelentősen hozzájárulhat a sikeres szóbeli felvételihez.

 

ELÉRHETŐSÉGEK

1146 Budapest Cházár András u. 10.

RADNÓTI HÁLÓZAT

Várunk minden Öregdiákot, Támogatót, Szülőt, Tanulót és Barátot, aki segíteni szeretne a Radnóti színvonalának fenntartásában, vagy csak érdekli, hogy milyen események zajlanak nálunk.

© 2023 ELTE Radnóti Miklós Gyakorló Általános Iskola és Gyakorló Gimnázium. Minden jog fenntartva.

Keresés