8 osztályos képzés

Az ELTE Radnóti Miklós Gyakorló Iskola évente két osztályt indít 8 osztályos képzési rendszerben, ahová negyedikes gyerekek jelentkezését várjuk.

Az első két év a korosztályhoz illő, tevékenységekre épülő módszerekre építve előkészítő szakasza a nagygimnáziumi tanulmányoknak. Alapvető célunk, hogy a gyerekek elsajátítsák a különböző munkaformákat, kooperatív technikákat, tanulási módszereket. Az ötödik és hatodik osztályt egy projekttel és a hozzá kapcsolódó témahéttel zárjuk le.

Hetediktől tizenkettedikig általános gimnáziumi képzést kapnak tanulóink, párhuzamosan az 1+6 osztályos gimnázium hetedik-tizenkettedik évfolyamával. Az első idegen nyelv az angol, ezt a képzés teljes ideje alatt tanítjuk. A második élő idegen nyelv (német, francia vagy orosz) tanulása a kilencedik évfolyamon kezdődik. A hetedik osztályt egy projekttel és a hozzá kapcsolódó témahéttel zárjuk le. Nyolcadikban matematikából és magyarból, kilencedikben történelemből, tizedik osztályban pedig két természettudományos tantárgyból vizsgáznak a tanulók. Tizenegyedikben és tizenkettedikben fakultációs rendszer lép életbe. A diákok választhatnak olyan tantárgyakat, amelyekkel emelt óraszámban foglalkoznak, így készülve az emelt szintű érettségire és az egyetemi tanulmányokra.

A magas színvonalú oktatás mellett nagy hangsúlyt helyezünk a szociális kompetenciák fejlesztésére, a közösségformálásra is. Osztályfőnöki órák, osztályfőnöki napok, évfolyamszintű rendezvények adnak teret egészségnevelő, drogprevenciós, társadalmi problémákra érzékenyítő programjainknak. A diákönkormányzat és az ifik számos szabadidős és kulturális programot szerveznek év közben, nyáron pedig a táborok gazdag kínálata várja a diákokat.

 

ELÉRHETŐSÉGEK

1146 Budapest Cházár András u. 10.

RADNÓTI HÁLÓZAT

Várunk minden Öregdiákot, Támogatót, Szülőt, Tanulót és Barátot, aki segíteni szeretne a Radnóti színvonalának fenntartásában, vagy csak érdekli, hogy milyen események zajlanak nálunk.

© 2023 ELTE Radnóti Miklós Gyakorló Általános Iskola és Gyakorló Gimnázium. Minden jog fenntartva.

Keresés