Sze08152018

Frissítve:2018-06-12 11:06:25

EN   DE

Back Ön itt van: Kezdőlap Tanítás Tantárgyak

Tantárgyak

Tantestület

A munkaközösségek oldalai elérhetőek a Tanítás/Munkaközösségek menüből!

Latin

NÉHÁNY BEVEZETŐ SZÓ A LATIN SZAKKÖR MUNKÁJÁRÓL

 

Iskolánkban lehetőség van arra, hogy a 11-12. évfolyamon heti két órás szakköri foglalkozás keretében a latin nyelvvel és kultúrával ismerkedjünk. Ezen idő alatt megpróbáljuk elsajátítani a klasszikus latin nyelvhasználat szerkezeti alapjait, sok közös gyakorlás, táblázatok, szállóigék segítségével és elsősorban úgynevezett aranykori – a magyar és történelem órákról már valószínűleg ismert – szerzők (pl. Catullus, Ovidius, Cicero, Vergilius, Horatius) szövegrészleteinek intenzív elemző-értelmező feldolgozásával. Munkánk egyik legfőbb célja az lesz, hogy a legfontosabb nyelvi kompetenciák megszerzése mellett és ezek révén közelebb kerüljünk a klasszikus latin kultúra kozmosz- és emberfelfogásához, amely mint kulturális viszonyítási rendszer, ma is döntően befolyásolja ön- és világértelmezésünket. Közös munkánk során tehát módunk lesz remélhetőleg termékeny vitába kerülni egy olyan gondolkodásmóddal, amelynek szellemi alapvetései nélkül, mi, a XXI. század emberei nem tudnánk már annyira más utakon járni.

A bölcsész-, orvosi és jogi karok jövendő hallgatóit és minden az olyannyira problematikus európai kultúra alapvető gondolati modelljei iránt érdeklődő diákot szeretettel várunk!

 

Szarka Judit

latin-esztétika-mozgókép szakos tanár

 

Az idei órák időpontja és helye: N86 terem, csütörtökön 15.15-16.45.

Az órák szabadok és nyitottak, a tanév folyamán is bármikor várjuk az érdeklődőket, azokat is, akik csak vendégként időnként bepillantanának hozzánk!

Menza étlap, ebédbefizetés

  

Innen letöltheti
a Menza aktuális étlapját
és megnézheti az ebédbefizetések időpontját!

Támogatás


Minden segítőnknek köszönjük a támogatását!

Elérhetőségek

ELTE Radnóti Miklós Gyakorlóiskola
1146 Budapest
Cházár András u. 10.
Tel.: 343-1731, 343-6716, 343-7257 (tanári)
Fax.: 343-6934
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Web: http://www.radnoti.hu

Éves naptár

Eseménynaptár letöltése

Frissült az éves eseménynaptárunk
a 2017-2018-es tanévre.
 Innen letölthető!

Fontosabb linkek

Intézmények

E-napló

Fórumok

Közösség

 

Radnóti Hálózat

Várunk minden Öregdiákot, Támogatót, Szülőt, Tanulót és Barátot, aki segíteni szeretne a Radnóti színvonalának fenntartásában, vagy csak érdekli, hogy milyen események zajlanak nálunk.