K05222018

Frissítve:2018-05-12 10:45:34

EN   DE

Back Ön itt van: Kezdőlap Tanítás Aktuális hírek Köszöntés, kitüntetés, búcsú – pedagógusnap az ELTÉ-n

Köszöntés, kitüntetés, búcsú – pedagógusnap az ELTÉ-n

Hagyományteremtő céllal gyűlt össze június 6-án az egyetem 9 köznevelési intézményének számos dolgozója, az ELTE rektora, a tanárképző karok vezetői.

Molnár Katalin, az ELTE Radnóti Miklós Gyakorlóiskola igazgatója köszöntötte az egybegyűlteket, majd Haumann Petra Füst Milán szövegével adta meg a délután emelkedett, de személyes alaphangját. Két diák a Gyertyánffyból Adamis Anna két versét szavalta, majd – egy radnótis diák, Bogdán Gergő konferálása mellett – Mezey Barna lépett az emelvényre. Beszédében többek között arról szólt, hogy mekkora jelentősége van ma a gesztusoknak; ezért is alapított az Egyetem és a Köznevelési Bizottság olyan – nem állami – díjakat, melyek a pedagógus és nem-pedagógus munkakörben odaadóan dolgozó munkatársai az ELTE köznevelési intézményeiben - immár Szombathelyen is - kiérdemeltek. A rektori köszönet azért is jár, folytatta, mert az ELTE eredményeihez a közoktatási intézményei éppúgy hozzátartoznak, mint a karokéi. Az állandóan változó felsőoktatási koncepciók tengerében jól esik a gyakorlóiskolák kiszámíthatóbb és színvonalas működésére gondolni.

Radnótis kitüntetettek:

Rektori dicséret - Iványiné Harró Ágota

Ezüst Pázmány-érem – Nagy Albert, Petróczki Edit

A pedagógia mestere – Láng György, Mándics Dezső, Rosenzweigné Pejtsik Júlia

Elismerő oklevél – Hüvösvölgyi Csaba

 

A kitüntetetteket Világi Áron és Világi Dávid (Radnóti, 6.b) remek négykezes játéka köszöntötte: Schubert egy megható szerenádja és egy bravúros Brahms magyar tánc.

Búcsú a rektortól

„Az elmúlt 8 év” címmel a közoktatási intézmények vezetői fotó összeállítással és egy antikvár könyvvel köszöntek el Mezey Barnától, az Egyetem leköszönő rektorától. Molnár Katalin a 9 ELTE-s gyakorlóintézmény nevében megindult hangon köszönte meg, hogy Mezey Barna mindig és mindenütt kiállt az köznevelési intézmények egyetemi fenntartása mellett, és hogy az ELTE iskoláiban megvalósulhat az intézményi autonómia. Mezey Barna személyes hangú válaszban köszönte meg az iskolák vezetőinek és munkatársainak gesztusát.

A „tradíció reményét”, Mezey Barna kifejezését, minden résztvevő magával vitte.

Menza étlap, ebédbefizetés

  

Innen letöltheti
a Menza aktuális étlapját
és megnézheti az ebédbefizetések időpontját!

Támogatás


Minden segítőnknek köszönjük a támogatását!

Elérhetőségek

ELTE Radnóti Miklós Gyakorlóiskola
1146 Budapest
Cházár András u. 10.
Tel.: 343-1731, 343-6716, 343-7257 (tanári)
Fax.: 343-6934
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Web: http://www.radnoti.hu

Éves naptár

Eseménynaptár letöltése

Frissült az éves eseménynaptárunk
a 2017-2018-es tanévre.
 Innen letölthető!

Fontosabb linkek

Intézmények

E-napló

Fórumok

Közösség

 

Radnóti Hálózat

Várunk minden Öregdiákot, Támogatót, Szülőt, Tanulót és Barátot, aki segíteni szeretne a Radnóti színvonalának fenntartásában, vagy csak érdekli, hogy milyen események zajlanak nálunk.