Sze08152018

Frissítve:2018-06-12 11:06:25

EN   DE

Back Ön itt van: Kezdőlap Felvételi Képzés az alsó tagozaton

Az alsó tagozat koncepciója

Az iskolai tanulmányok első négy évében a tanulási képességek kialakítása és fejlesztése az alapvető feladat. Célunk szilárd alapismeretek kialakítása a gyermekekben, „a kevesebb néha többet ér” - elv alapján. A tanítási órán való differenciált fejlesztéssel különös figyelmet fordítunk a hátránykompenzálásra, a felzárkóztatásra és a tehetséggondozásra. A tanulási képességmérés lehetőségével segítjük az első osztályosokat az óvoda és az iskola közötti átlépésben, a sikeres iskolakezdésben.

Alsó tagozatunk az egyéni fejlesztésre, az általános és specifikus tehetségek felfedezésére, különös érdeklődési körök kibontakozásának elősegítésére törekszik. Fontos számunkra a személyiség egészséges és sokoldalú fejlesztése. Szeretnénk tanítványainkat mozgásra, testedzésre igényt tartó, éneklést, zenét kedvelő, szívesen barkácsoló, kézműveskedő, kommunikatív gyermekeknek nevelni. Lényegesnek tartjuk, hogy a gyerekek megismerjék a koruknak megfelelő tanulási módszereket, a rendszeres gyakorlás szükségességét. Számos lehetőséget nyújtanak délutáni szakköreink a szabadidő hasznos eltöltésére: kézműves szakkör, szolfézs (Szent István Zeneiskola), különböző sportkörök és igény szerint fakultatív hittan foglalkozások is működnek.

Tapasztalataink és eredményeink azt mutatják, elegendő negyedik osztályban elkezdeni az idegen nyelv elsajátítását, így ekkor kerül be a gyerekek órarendjébe az angol nyelv tantárgy.

Tantárgyi rendszerünkben az alsó tagozat mindegyik évfolyamán helyet kap a töprengő óra, amely a tanulási képességek fejlesztésére és a tehetséggondozásra ad külön alkalmat.

Az első négy esztendőben különösen fontos a tanuláshoz való pozitív hozzáállás, a helyes tanulási szokások, a precízen teljesítő, elmélyült, minőségre törekvő tanulási morál kialakítása. A munka mellett nagy hangsúlyt kap a gyerekek iskolai életében is a játékosság, a játék, a gondtalan gyermekkor élvezete.

Menza étlap, ebédbefizetés

  

Innen letöltheti
a Menza aktuális étlapját
és megnézheti az ebédbefizetések időpontját!

Támogatás


Minden segítőnknek köszönjük a támogatását!

Elérhetőségek

ELTE Radnóti Miklós Gyakorlóiskola
1146 Budapest
Cházár András u. 10.
Tel.: 343-1731, 343-6716, 343-7257 (tanári)
Fax.: 343-6934
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Web: http://www.radnoti.hu

Éves naptár

Eseménynaptár letöltése

Frissült az éves eseménynaptárunk
a 2017-2018-es tanévre.
 Innen letölthető!

Fontosabb linkek

Intézmények

E-napló

Fórumok

Közösség

 

Radnóti Hálózat

Várunk minden Öregdiákot, Támogatót, Szülőt, Tanulót és Barátot, aki segíteni szeretne a Radnóti színvonalának fenntartásában, vagy csak érdekli, hogy milyen események zajlanak nálunk.