Cs08162018

Frissítve:2018-06-12 11:06:25

EN   DE

Back Ön itt van: Kezdőlap Felvételi 8 osztályos képzés

8 osztályos képzés

Az ELTE Radnóti Miklós Gyakorló Iskola évente két osztályt indít 8 osztályos képzési rendszerben, ahová negyedikes gyerekek jelentkezését várjuk.

Az első két év a korosztályhoz illő, tevékenységekre épülő módszerekre építve előkészítő szakasza a nagygimnáziumi tanulmányoknak. Alapvető célunk, hogy a gyerekek elsajátítsák a különböző munkaformákat, kooperatív technikákat, tanulási módszereket.

Hetediktől tizenkettedikig általános gimnáziumi képzést kapnak tanulóink, párhuzamosan az 1+6 osztályos gimnázium hetedik-tizenkettedik évfolyamával. Az első idegen nyelv nálunk az angol, ezt a képzés teljes ideje alatt tanítjuk. A második idegen nyelv (német, francia vagy orosz) tanulása a kilencedik évfolyamon kezdődik. Az ötödik, hatodik és hetedik osztályt egy projekttel és a hozzá kapcsolódó témahéttel zárjuk le.  Nyolcadikban matematikából, magyarból és történelemből, a további években pedig az éppen akkor befejeződő tantárgyakból vizsgát tesznek a tanulóink. Tizenegyedikben és tizenkettedikben fakultációs rendszer lép életbe. A diákok választhatnak olyan tantárgyakat, amelyekkel emelt óraszámban foglalkoznak, így készülve az emelt szintű érettségire és az egyetemi tanulmányokra.

A magas színvonalú oktatás mellett nagy hangsúlyt helyezünk a szociális kompetenciák fejlesztésére, a közösségformálásra is. Osztályfőnöki órák, osztályfőnöki napok, évfolyamszintű rendezvények adnak teret egészségnevelő, drogprevenciós, társadalmi problémákra érzékenyítő programjainknak. A diákönkormányzat és az ifik számos szabadidős és kulturális programot szerveznek év közben, nyáron pedig a táborok gazdag kínálata várja a diákokat.

Menza étlap, ebédbefizetés

  

Innen letöltheti
a Menza aktuális étlapját
és megnézheti az ebédbefizetések időpontját!

Támogatás


Minden segítőnknek köszönjük a támogatását!

Elérhetőségek

ELTE Radnóti Miklós Gyakorlóiskola
1146 Budapest
Cházár András u. 10.
Tel.: 343-1731, 343-6716, 343-7257 (tanári)
Fax.: 343-6934
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Web: http://www.radnoti.hu

Éves naptár

Eseménynaptár letöltése

Frissült az éves eseménynaptárunk
a 2017-2018-es tanévre.
 Innen letölthető!

Fontosabb linkek

Intézmények

E-napló

Fórumok

Közösség

 

Radnóti Hálózat

Várunk minden Öregdiákot, Támogatót, Szülőt, Tanulót és Barátot, aki segíteni szeretne a Radnóti színvonalának fenntartásában, vagy csak érdekli, hogy milyen események zajlanak nálunk.